نوشته شده توسط : mehdi

مواد بتنی سبک وزن سلولی دارای چندین مزیت، مرتبط با کاربردهای متنوع این مواد است. در زیر توضیحاتی درباره هر کدام از این مزایا آورده شده است.

  1. وزن سبک
  2. مقاوم در برابر آتش
  3. عایق حرارتی
  4. جذب صدا و عایق صوتی: چگالی کم خاصیت عایق صوتی ماده را افزایش می‌دهد.
  5. سازگار با محیط زیست : مواد بتنی سبک وزن سلولی مبتنی بر خاکستر بادی مناسب برای محیط زیست هستند. زیرا از تجمع مواد آلاینده (خاکستر) که یکی از زباله‌های فرآورده‌های صنعتی است، جلوگیری می‌کند.
  1. مقرون به صرفه به غیر از استفاده مفید از ضایعات صنعتی، افزودن خاکستر بادی نیز باعث صرفه‌جویی قابل توجهی در تولید محصولات سیمانی می‌شود. از این رو به طور قابل توجهی هزینه ساخت را کاهش می‌دهد.
  2. ضد موریانه بوده و نسبت به انجماد مقاوم است. بتن سبک وزن سلولی نیز ضد موریانه بوده و در مقابل انجماد مقاوم است.
  3. وزن سبک: بتن سبک سلولی دارای وزن کمی است و بنابراین در مدیریت وزن مصالح ساختمانی و کارهای حمل و نقل تاثیر مثبت دارد. از طرف دیگر بتن معمولی بسیار متراکم بوده و کار با آن دشوار است، به خصوص هنگامی که فرم پیدا کرد.
  4. مقاومت در برابر آتش: در CLC، حباب‌های هوا در ساختار آن، وظیفه بالا بردن مقاومت این ماده را در برابر آتش سوزی دارند. صرف نظر از محدوده چگالی، دیواره‌های CLC غیر قابل احتراق هستند و می‌توانند ساعت‌ها آتش سوزی را تحمل کنند.
  5. عایق حرارتی: فوم بتن با کاهش چگالی به عنوان یک عایق حرارتی عالی عمل می‌کند. اگر چه در این چگالی از نظر قدرت هیچگونه قابلیت اطمینان ساختاری ندارد.

کاربردهای مواد بتنی سبک وزن سلولی

  • بتن سبک وزن سلولی به عنوان عایق حرارتی به صورت آجر و بلوک‌های بالای سقف‌های مسطح یا دیوارهای بدون بار استفاده می‌شود.
  • پر کردن محفظه‌های بزرگ با استفاده از مواد با مقاومت نسبتا کم برای لوله‌های فاضلاب قدیمی، چاه‌ها، انبارها و زیرزمین‌های بلااستفاده، مخازن ذخیره سازی، تونل‌ها و مترو با استفاده از این ماده مقرون به صرفه خواهد بود.
  • تولید پانل دیواری که به صورت عایق حرارتی نیز عمل می‌کنند.
  • برای حفظ کردن تعادل آکوستیک بتن.
  • ریختن روی تیرچه‌های سقف ساختمان.
  • تولید ویژه کاشی‌های سرامیکی سبک وزن و مقاوم در برابر حرارت.
  • برای اهداف زهکشی آب در زمین‌های خاکی.
  • کاربرد در پل‌ها برای جلوگیری از انجماد.
  • برای پر کردن تونل و شافت و ساخت بتن سبک وزن مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • تولید بتن سبک Perlite.

تفاوت بین بتن سبک وزن و بتن هوادهی شده

فوم بتن اغلب با بتن هوادهی شده اشتباه گرفته می‌شود. در بتن هوادهی شده حباب‌ها به دلیل واکنش پودر آلومینیوم با هیدروکسید کلسیم و سایر ترکیبات قلیایی از نظر شیمیایی تشکیل می‌شوند. بتن هوادهی شده با مخلوط کردن ماده تولیدکننده گاز به بتن تولید می‌شود. از طرف دیگر فوم بتن با استفاده از تکنیک کاملا متفاوت، تولید می‌شود. مواد بتنی سبک وزن سلولی به دلیل خاصیت خاص و کاربردی بودن آن، کاربرد گسترده‌ای دارد و هم اکنون در سراسر دنیا برای پروژه‌های ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این امر با توجه به افزایش آگاهی در مزایای این ماده در مورد کنترل آلودگی محیط زیست و مقاومت در برابر عبور صدا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

همراه با آسان بودن تولید و ویژگی‌ها و سودآوری آن، ویژگی‌های آن در برابر آتش، آن را به یکی از مصالح ساختمانی مورد تایید سازندگان و معماران در سراسر جهان تبدیل کرده است. می‌توانید انواع مختلف این ماده را از فوم بتن ایرانیان تهیه کنید. تمامی محصولات، مطلبق با استانداردها تولید می‌شوند و برای کارهای مختلف کارایی مناسبی خواهند داشت. هر چگالی که مورد نظر شما باشد را با بهترین کیفیت ارائه خواهیم داد.



:: برچسب‌ها: فوم بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 70
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 4 ارديبهشت 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

فوم بتن با ترکیب سنگدانه‌های سبک ساخته می‌شود و بعضی اوقات ممکن است به جای مصالح معمولی، بخشی یا کل سنگدانه‌ها از نوع سبک باشند. بتن سبک سازه‌ای بسته به نوع سفارش دارای چگالی 90 تا 115 lb / ft³  (1440 تا 1840 کیلوگرم بر متر مربع) است. بتن با وزن معمولی دارای چگالی در محدوده 140 تا 150 lb / ft³ (2240 تا 2400 کیلوگرم در متر مربع) بوده که برای کاربردهای سازه‌ای، مقاومت بتن باید بیشتر از 2500 psi (17.0 MPa) باشد.

سنگدانه‌های سبک استفاده شده در فوم بتن سبک سازه‌ای معمولا از مصالح شل ساخته می‌شوند که درون یک کوره دوار برای توسعه یک ساختار متخلخل شلیک شده‌اند. از محصولات دیگری مانند خاکستر روباره کوره نیز استفاده می‌شود. انواع دیگری از LWC غیر سازه‌ای با چگالی کمتر ساخته شده با سایر مصالح دانه‌ای و حفره‌های هوایی بیشتر در ملات سیمان نیز وجود دارد، مانند بتن سلولی.

طبقه بندی فوم بتن

به راحتی می‌توان انواع مختلف فوم بتن را با روش تولید آنها طبقه‌بندی کرد. آنها عبارتند از:

1-  با استفاده از سنگدانه‌های متخلخل سبک با وزن مخصوص ظاهری کم، یعنی پایین‌تر از 2.6: این نوع فوم بتن تحت عنوان بتن با سنگدانه سبک شناخته می‌شود.

2- با ایجاد حفره‌های بزرگ در داخل بتن یا توده ملات: این حفره‌ها باید به وضوح از حفره‌های بسیار ریز تولید شده توسط ورودی هوا متمایز شوند. این نوع از فوم بتن‌ها مشخصا تحت عنوان بتن هوادهی، سلولی، فومی یا گازی شناخته می‌شوند.

3- با کنار گذاشتن سنگدانه‌های ریز از مخلوط، به طوری که تعداد زیادی از حفره‌های بینابینی در آن وجود داشته باشد، به طور کلی از سنگدانه درشت معمولی استفاده می‌شود. این بتن تحت عنوان بتن بدون سنگدانه ریز شناخته می‌شود.

LWC همچنین می‌تواند با توجه به هدفی که برای آن استفاده شده است، طبقه‌بندی شود: بتن سبک سازه‌ای (ASTM C 330-82a)، بتن مورد استفاده در واحدهای سنگ تراشی (ASTM C 331-81) و بتن عایق بندی (ASTM C 332-83). این طبقه‌بندی بتن سبک سازه‌ای بر مبنای حداقل مقاومت انجام می‌شود: مطابق با ASTM C 330-82a، مقاومت فشاری نمونه استوانه‌ای 28 روزه نباید کمتر از 17 مگاپاسکال (2500 psi) باشد.

چگالی (وزن واحد حجم) چنین بتنی (تعیین شده در حالت خشک) نباید از 1840 کیلوگرم در متر مربع (115 لیتر در فوت) و بیش از 1400 تا 1800 کیلوگرم بر متر مربع باشد (85 و 110 پوند بر فوت). از طرف دیگر، بتن سنگ تراشی به طور کلی چگالی بین 500 تا 800 کیلوگرم در متر مربع (30 و 50 lb / ft³) و مقاومتی در محدوده 7 تا 14 مگاپاسکال (1000 و 2000 psi) دارد.

انواع فوم بتن

انواع مختلفی از فوم بتن را می‌توان نسبت به نوع کاربرد آن تولید کرد. تغییراتی در ساختار این محصول در طول سال‌ها به وجود آمده و استانداردهایی برای آن تعیین شده است. در زیر به دو نمونه از بتن سبک اشاره می‌کنیم.

فوم بتن با سنگدانه سبک 

در اوایل دهه 50، از بلوک‌های بتنی سبک در انگلستان برای دیوارهای باربری داخلی حفره‌دار استفاده می‌شد. به زودی پس از آن، توسعه و تولید انواع جدید LWA مصنوعی (سنگین وزن) باعث شد تا LWC با مقاومت بالا، برای کارهای ساختمانی به عنوان گزینه‌ای مناسب معرفی شود. این پیشرفت‌ها، استفاده سازه‌ای از بتن سبک را تائید می‌كند، به ویژه در مواردی كه نیاز به كاهش وزن در یک سازه، نکته مهمی از نقطه نظر طراحی یا اقتصاد است.

در زیر انواع مختلفی از سنگدانه‌های سبک مناسب برای فوم بتن ذکر شده است:

1- پومیس – برای دال بتنی تقویت شده، به طور عمده برای سقف‌های صنعتی در آلمان استفاده می‌شود.

2- روباره فومی – اولین سنگدانه سبک وزن مناسب برای بتن مسلح بود که در انگلیس به مقدار زیادی تولید شد.

3- سفال‌ها و سنگ‌های ورقه‌ای گسترده – مستعد دستیابی به مقاومت کافی برای بتن پیش ساخته. عناوین تجاری Aglite و Leca (انگلستان)، Haydite، Rocklite، Gravelite و Aglite (ایالات متحده) به خوبی شناخته شده است.

4-سنگدانه‌های درشت متخلخل – سنگدانه خاکستر روباره در انگلیس برای اهداف سازه‌ای متنوعی مورد استفاده قرار می‌گیرند و تحت نام تجاری Lytag به بازار عرضه می‌شوند.

بتن سبک هوادهی شده

بتن سبک هوادهی شده دارای کمترین چگالی، رسانایی حرارتی و مقاومت است. مانند چوب می‌توان آن را با اره برش داد و با پیچ و یا میخ آن را سوراخکاری کرد، آنها غیر قابل احتراق نیز هستند. روش‌های معمول هوادهی، با مخلوط کردن کف تثبیت شده یا نفوذ هوا به کمک یک عامل فشرده‌سازی هوا انجام می‌شود. فرآورده‌های پیش‌ساخته معمولا با افزودن حدود 0.2 درصد پودر آلومینیم به مخلوط ساخته می‌شوند که با استفاده از مواد قلیایی موجود در اتصال‌دهنده، حباب‌های هیدروژن واکنش نشان می‌دهند.

بتن سبک هوادهی شده در محل‌هایی که به مقاومت کمی نیاز داشته باشید مورد استفاده قرار می‌گیرند. دالان‌های پشت بام و محفظه لوله‌ها. توسعه کامل مقاومت به واکنش آهک با سنگدانه‌های سنگین بستگی دارد و در چگالی‌های مساوی، مقاومت بتن با فشار بالا تقریبا دو برابر بتن‌های هوادهی شده و میزان انقباض آن فقط یک سوم یا کمتر است. بتن هوادهی یک ماده سلولی سبک است که از سیمان و یا آهک و شن و ماسه یا سایر مواد سیلیکاتی تشکیل شده است. این ماده توسط یک فرآیند فیزیکی یا شیمیایی ساخته می‌شود که طی آن هوا یا گاز وارد یک دوغاب می‌شود، که عموما هیچ ماده درشتی را در بر نمی‌گیرد.

بتن هوادهی که به عنوان ماده سازه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد، معمولا در بخار با فشار بالا پخته می‌شود. بنابراین به صورت پیش ساخته کارخانه‌ای، فقط برای کف، دیوارها و سقف‌ها در دسترس کاربران هستند. بلوک‌ها درون ملات یا چسب بدون هیچ گونه تقویتی ساخته می‌شوند. واحدهای بزرگ‌تر با میله‌های فولادی تقویت می‌شوند تا در مقابل صدمه در اثر بار، حمل و نقل و بارگیری مقاومت کنند. بتن هوادهی اتوکلاو شده، که در ابتدا در سال 1929 در سوئد توسعه یافته بود، اکنون در سراسر جهان تولید می‌شود.



:: برچسب‌ها: فوم بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 79
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 9 فروردين 1399 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند خانه‌های ساخته شده از فوم بتن شانس بیشتری برای در امان ماندن از برخی از خطرات طبیعی دارند و با آسیب کمتری این حوادث را پشت سر می‌گذارند. این تجربه همچنین در تست‌های ساختاری آزمایشگاهی و تئوری طراحی تایید شده است. در این بخش به بررسی مزایای ایمنی ساختاری استفاده از فوم بتن در ساختمان می‌پردازیم.

استفاده از فوم بتن در ساختمان و افزایش قدرت مقاومت

برخی از دیوارها در ساختمان، باید مقاومت کافی در برابر نیروهای وارد شده از عوامل طبیعی مانند باد و زمین لرزه را داشته باشند. استحکام این دیوارها مانع از سقوط ساختمان یا تحت فشار قرار گرفتن در اثر نیروهای باد و زلزله می‌شود. به طور کلی، ساخت دیواره‌ها با استفاده از فوم بتن، مقاومت درزگیر بیشتری نسبت به دیوارهای معمولی فراهم می‌کند. برای ساخت دیوارهای معمولی که با استفاده از بلوک و ملات سیمان ساخته می‌شوند، به نیروی کار بیشتری نیاز است و در برابر نیروهای وارد شده از زلزله، مقاومت زیادی ندارند. در این دیوارها تنها در محل اتصال دو بلوک، ملات سیمان قرار می‌گیرد و در صورتی که این اتصال به خوبی انجام نشده باشد، با نیروی کمی از هم گسسته می‌شود.

مقاومت خمشی بیشتر با استفاده از فوم بتن

دیوارهای ساختمان بارهای خمشی ناشی از باد، زلزله، آب جاری شده از سیل و نشست زمین را تجربه می‌کنند. در مناطق باد خیز، باد با سرعت بالا، نیروی زیادی را تولید می‌کند و در صورتی که دیوار طولانی و ارتفاع سقف بلند باشد، نیروی زیادی به دیوار وارد می‌شود. دیوار باید بتواند نیروهایی که از تکان‌های زمین به آن وارد می‌شود را تحمل کند. استفاده از فوم بتن در ساختمان باعث می‌شود دیوارها بتوانند در برابر نیروهای وارده مقاومت کافی را داشته باشند و دیرتر از دیوارهای معمولی فرو بریزند.

در زمان زلزله، هر قدر سازه و دیواره بتوانند بیشتر دوام بیاورند، خسارت‌های جانی کاهش پیدا می‌کند. حتی مقدار زمان اندک که یک دیوار بتواند در برابر نیروهای وارد شده دوام بیاورد، باعث می‌شود تا از میزان خسارت‌های جانی به میزان بیشتری کاسته شود. ساخت دیوار با استفاده از فوم بتن، به دلیل استفاده از میلگردهایی که به صورت شبکه در دیوار قرار می‌گیرند، باعث می‌شود تا دیوار مقاومت بالایی داشته باشد.

مقاومت فشاری بالای فوم بتن 

دیوارهای ساختمان بارهای فشاری از وزن خود ساختمان و همچنین وزن افراد و اثاثیه را تجربه می‌کنند. بنابراین، مقاومت فشاری دیواره مانع از سقوط یک ساختمان هنگام بارگیری زیاد توسط افراد یا اسباب و اثاثیه می‌شود. داده‌های مقایسه مقاومت فشاری دیوارهای ساخته شده از فوم بتن، نشان دهنده مقاومت بالای این نوع از دیوار است. استفاده از فوم بتن در ساختمان باعث می‌شود تا مقاومت فشاری دیوارها در برابر وزن‌های شدید و بالاتر از حد معمول افزایش پیدا کند.

مقاومت در برابر انتقال دما

استفاده از فوم بتن در ساختمان باعث می‌شود علاوه بر مقاومت بالای سازه، مزایای دیگری نیز برای صاحب خانه در طول استفاده از خانه به همراه داشته باشد. یکی از این مزایا، عایق بودن فوم بتن است. این ماده به خاطر وجود حباب‌های هوا در ساختار خود، به خوبی در برابر انتقال دما می‌تواند مقاومت داشته باشد. خاصیت عایق بودن فوم بتن باعث می‌شود در طول استفاده از خانه، هزینه‌های انرژی کمتر باشد که صرفه‌جویی زیادی خواهد بود.

در تابستان خانه‌هایی که در ساخت آن از فوم بتن استفاده شده، خنک‌تر از دیگر خانه‌ها هستند و در روزهای سرد زمستان، گرمای داخل به سختی به بیرون انتقال پیدا می‌کند. انرژی مصرف شده برای گرم کردن خانه به خاطر این که گرمای زیادی هدر نمی‌رود، کاهش پیدا می‌کند. برای به دست آوردن بهترین نتیجه باید درب‌ها و پنجره‌ها را نیز از انواع بهینه استفاده کرد. درب و پنجره دو جداره در صورتی که در خانه‌های ساخته شده از فوم بتن مورد استفاده قرار بگیرند، انرژی در کمترین حد به هدر می‌رود.



:: برچسب‌ها: فوم بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 68
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 29 بهمن 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

زمانی که تصمیم دارید دیوار و سقف خانه را با استفاده از فوم بتن بسازید، باید از قبل به محل عبور لوله‌ها و سیم‌های برق توجه کنید و قاب درب و پنجره‌ها را نصب کنید. با این کار بعد از ریختن بتن فومی و باز کردن قالب‌ها، نیازی به تخریب دیوار و کف برای عبور دادن لوله‌ها و کابل‌های برق نخواهید داشت. هر کدام از لوله‌ها در جای خود قرار می‌گیرند و لوله‌های مخصوص عبور سیم‌های برق بر روی دیوار نصب می‌شوند. اگر قاب درب و پنجره‌ها را در جای خود قرار داده باشید و پایه‌های آنها را به محل‌های مناسب متصل کنید، بعد از عملیات ریختن فوم  و سفت شدن آن دیگر نیازی نخواهید داشت تا با صرف وقت بیشتر دیوار را شکاف دهید تا تاسیسات از داخل آن عبور کنند.

نصب قاب درب‌ها و پنجره‌ها قبل از ریختن فوم های بتن

قاب درب‌ها را می‌توانید درون فریم قرار داده و داخل دیوار نصب کنید. قاب درب‌ها بنا به مدل دربی که تصمیم به نصب آن را دارید می‌توانند دارای ضخامت یکسان با دیوارها یا ضخامت کمتری داشته باشند، در این حالت قالب دیوار باید به گونه‌ای باشد که با قاب درب هماهنگ بوده و قاب به خوبی با دیوار اتصال داشته باشد. همچنین می‌توان از قاب‌های چوبی استفاده کرد. آنها می‌توانند کل ضخامت دیواره، یا کمتر را پوشش دهند، یا حتی می‌توانید از یک قاب چوبی ساده که درون بتن قرار دارد استفاده کنید. حتی می‌توان بعد از بتن‌ریزی قاب‌های درب را نصب کرد، اما در این حالت باید دیوار در محل‌های اتصال قاب درب تخریب شود. نصب قاب درب بعد از ساخت دیوار باعث بالا رفتن هزینه‌ها خواهد شد.

ساخت کف با فوم های بتن

زمانی که تمامی لوله‌های آب و فاضلاب و مواردی که باید در زیر کف قرار بگیرند را در جای خود نصب کردید، نوبت به ریختن فوم  می‌رسد. نیازی نیست تا بر روی لوله‌ها از مواد مقاوم استفاده کرد، این ماده به خاطر این که با استفاده از پمپ بتن به محل منتقل می‌شود، افراد زیادی نیاز نیست تا عملیات کف سازی را انجام دهند و بعد از ریختن فوم بتن، فشار زیادی به تاسیسات در کف وارد نمی‌شود. فوم بتن خاصیت خود تراز دارد. زمانی که این ماده به محل پمپ می‌شود بدون نیاز به وسیله‌ای در یک سطح صاف قرار می‌گیرد. با این حال، از هر نوع روکشی از قبیل کاشی، سرامیک، سنگ فرش، کفپوش پی وی سی و غیره می‌توانید استفاده کنید.

روکش دیوار

پس از پر شدن سوراخ‌های نواری، دیوارها را باید تسطیح کرده و قسمت‌های ناهموار دیوار را صاف کنید و یک رنگ مناسب بر روی آن اعمال کنید که به طور مستقیم بر روی سطح بتنی زده می‌شود. گچ کاری‌های تزئینی، کاشی کاری و سایر روکش‌ها نیز قابل استفاده هستند.

نصب تاسیسات و لوازم ساختمان

لوله‌کشی و جعبه‌های فیوز و پریزها می‌توانند قبل از بتن‌ریزی بر روی قالب‌ها قرار داده شوند و سپس دیواره‌ها بتن‌ریزی شوند. سیم‌کشی در لوله‌های توخالی قابل اجرا است و فیوز‌ها و پریزها نیز در همین محفظه‌ها قابل نصب هستند. تاسیسات الکتریکی همچنین می‌توانند بر روی سطح دیوار نصب شوند زیرا فوم  برای نصب میخ و پیچ مناسب است.

لوله کشی آب نیز درون دیوار قابل نصب است و در صورت لزوم می‌توانید از لبه‌های دیواره برای این کار استفاده کنید تا لوله‌ها از داخل دیوار عبور کنند. کاسه توالت، وان، حوضچه و دوش حمام بخشی از خانه هستند و لوله‌کشی برای آبرسانی و همچنین لوله‌کشی فاضلاب باید دقیقا برنامه‌ریزی شده و درون دیوار و کف قرار بگیرند. لوله‌ها باید به خارج از زیر ساختمان و کف پایه آورده شده تا اتصال به آبرسانی شهری و تخلیه فاضلاب شهری انجام شود.



:: برچسب‌ها: فوم بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 88
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 16 بهمن 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

بهبود در مقاومت داخلی فوم بتن یک فرایند شیمیایی است و به آب احتیاج دارد و هنگامی که تمام آب موجود استفاده می‌شود، روند واکنش متوقف می‌شود. برخی از این مواد به دلیل کمبود آب ممکن است کاملا با اجزای کنار خود واکنش نشان نداده باشند. در نتیجه، بتن فومی در آن نقطه ضعیف‌تر است. مزیت فوم بتن این است که سطح آن دارای حباب حاوی آب است و برای بهبود در مقاومت داخلی در دسترس است. ممکن است برخی از عوامل کف کننده این کار را بهتر از سایرین انجام دهند، اما باید تحقیقات بیشتری انجام شود تا مقاومت مورد نظر به دست آید.

از فوم بتن بیشتر بدانید؛

با استفاده از موادی که آب را سریع جذب می‌کنند، می‌توان به پالایش داخلی کمک کرد، آنها آب را به آرامی از مخلوط آزاد می‌کنند، یا به نیروهایی نیاز دارند تا بتوانند آب را از مواد خارج کنند. پلیمر Super Absorbent (SAP) چنین ماده‌ای است و می‌تواند به ترکیب فوم بتن اضافه شود. برخی سنگدانه‌های سبک وزن، آب را جذب می‌کنند و آن را نیز به راحتی آزاد می‌کنند، این امر به دست آوردن نسبت صحیح سیمان و آب را دشوارتر می‌کند و این بسیار مهم است.

فواید استفاده از فوم بتن

فوم بتن ترکیبی است که می‌توان از آن در بسیاری از کاربردها استفاده کرد. این ماده قابلیت‌های زیادی را ارائه می‌دهد و کار کردن با آن آسان است و از ترکیبات مختلفی می‌توان برای ایجاد حباب استفاده کرد. یک ماده ایده‌آل برای پر کردن حفره‌ها است و می‌توان از آن در هر جایی استفاده کرد، بدون این که نیازی به مقاوم‌سازی دیواره‌ها باشد. در صورتی که بخواهید برای پر کردن حفره‌ها از بتن معمولی استفاده کنید، به خاطر وزن زیادی که بتن دارد، باید دیواره‌ها را به خوبی مقاوم کرد، اما اگر از بتن فومی استفاده شود، نیازی نخواهد بود تا عملیات مقاوم‌سازی صورت گیرد.

می‌توان فوم بتن را برای ترازبندی سقف استفاده کرد. این ماده وزن کمی دارد و بار زیادی را به سازه تحمیل نمی‌کند. این ماده خود تراز است و زمانی که این ماده بر روی سقف ریخته می‌شود، نیازی به عملیات زیادی برای تراز کردن نخواهد بود. به خاطر داشتن وزن کم، در زمان زلزله، سازه مقاومت بیشتری خواهد داشت.

به خاطر داشتن مقاومت فشاری بالا، می‌توان از آن در کفسازی و حتی زیرسازی راه‌ها و گذرگاه‌ها استفاده کرد. مقاومت فشاری در این ماده با ترکیب با دی اکسید کربن زیاد می‌شود و در صورتی که این ماده با هوا ارتباط داشته باشد، مقاومت بالایی ایجاد خواهد شد.

فوم بتن و اجرای کف سازی

زمانی که برای کفسازی ساختمان از این ماده استفاده شود، نیازی به ماهیچه‌کشی نیست. برای اجرای کف در طبقات ساختمان، فوم بتن با استفاده از پمپ به محل منتقل می‌شود و نیاز به ماهیچه‌کشی را از بین می‌برد که منجر به کاهش هزینه‌های ساخت می‌شود. این ماده مقاومت بالایی در برابر آتش دارد و از گسترش آتش جلوگیری می‌کند. ترکیبات مختلفی را می‌توان برای این ماده در نظر گرفت و مقاومت این ماده را افزایش داد.

اگر این ماده را با ضخامت مناسبی اجرا کنید، در برابر رطوبت عایق خواهد بود و این امر به خاطر وجود فضاهای خالی در ساختار آن است که اجازه ایجاد ترک را نمی‌دهد. به خاطر وجود هوا در داخل بتن فومی و توزیع فضاهای خالی در آن، این ماده عایق صوتی و حرارتی خوبی است. در صورتی که از آن در سقف استفاده شود، هزینه‌های گرمایش و سرمایش در ساختمان کاهش می‌یابد. فوم بتن به خاطر متخلخل بودن و داشتن ساختار اسفنجی، به خوبی در برابر انتقال صدا مقاومت می‌کند و صدا را منتقل نمی‌کند.

نتیجه گیری:

استفاده از فوم بتن باعث افزایش سرعت انجام کار می‌شود. با استفاده از پمپ به محل مورد نظر منتقل می‌شود و می‌توان در زمان کوتاهی یک طبقه را بتن‌ریزی کرد.



:: برچسب‌ها: فوم بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 59
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 18 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

ساده‌ترین روش ساخت دیوار با استفاده از قالب است. اندازه آن به روش ساخت ساختمان شما و سایر عوامل موثر در ضخامت دیوار بستگی دارد. هرچه به مواد کمتری برای ساخت دیوار احتیاج داشته باشید، بهتر است. عامل تعیین کننده ممکن است میزان وزنی باشند که می‌توانید در محل قرار دهید و یک دیوار مستقیم بسازید. هرچه مواد مورد استفاده کمتر باشند، به ملات کمتری نیز احتیاج خواهید داشت، همچنین به روکش کاری کمتر نیاز دارید و احتمال نفوذ آب از مفاصل نیز کمتر خواهد بود. ساده‌ترین روش برای تهیه قالب فوم بتن (FC) استفاده از تخته سه لا و پیچ است. اینها می‌توانند عمر خیلی طولانی داشته باشند، تا چندین بار می‌توان از آنها استفاده کرد.

قانون اول این است که قالب باید به اندازه کافی قوی باشد تا بتواند وزن خود را بر روی فوم بتن حفظ کند. معمولا از چیزی با ضخامت کمتر از 16 میلی متر نباید استفاده کرد. این همچنین به این دلیل است که پیچ‌ها برای نگه داشتن قالب به ضخامت بیشتری نیاز دارند و باید مستقیم بمانند. باید بتوانید قالب را به صورت جانبی از FC حذف کنید. در صورت استفاده از قالب تخته سه لا، نمی‌توانید آن را بدون آسیب رساندن به فوم بتن جدا کنید. بنابراین ساخت یک قالب طولانی با تخته سه لا، کارایی چندانی ندارد.

برای جلوگیری از جذب آب بهتر است از تخته سه لا استفاده کنید. هر ناهمواری در قالب در ظاهر نهایی دیوار شما نمایان خواهد شد. همیشه باید از ماده تركیب كننده برای بتن معمولی روی قالب استفاده کرد، زیرا بتن ممکن است به قالب بچسبد و به بیرون درز کند.  برای بررسی میزان سازگاری به برچسب عامل کف ساز دقت کنید.

اگر می‌خواهید از قالب فلزی استفاده کنید، تامین کنندگان تجهیزات فوم بتن را بررسی کنید، می‌توانید با بخش عوامل فوم ساز و تامین کننده تجهیزات هماهنگی‌های لازم را انجام دهید. ممکن است برخی از سیستم‌های اتصال‌دهنده را برای شما فراهم کنند.

ریختن فوم بتن در قالب

این مرحله هیجان انگیز‌تر از ساخت فوم بتن است و می‌تواند به همان اندازه مشکل باشد. نکات مهم در این فرآیند عبارتند از:

قالب تمیز شده و به ماده آزاد کننده آغشته و کاملا افقی قرار داده شود و به این ترتیب تحت بار وزن قرار می‌گیرد. به اندازه کافی قالب تهیه کنید، بعلاوه مقداری اضافی در اختیار داشته باشید. با این کار هنگام بتن ریزی می‌توانید به راحتی به همه قالب‌ها دسترسی داشته باشید. قالب را به گونه‌ای قرار دهید که بتوانید به راحتی آن را جدا کنید.

قبلا باید از قبل آماده شده و برای ریختن فوم بتن آماده شود. بتن را باید بتوان به آسانی درون قالب ریخت و بعد از ریختن بتن باید بتوان مراحل بعدی را به راحتی انجام داد. ساخت قالب باید به گونه‌ای باشد که عملیات بتن‌ریزی دچار مشکل نشود. هنگام ریختن فوم بتن آن را کنترل کنید تا از هدر رفتن آن جلوگیری شود و هر بار قالب را تا سطح مناسب پر کنید.

هر بار تجهیزات خود را تمیز کنید. فراموش نکنید که هر بار برای تمیز کردن دستگاه کف ساز خود، از آب ترجیحا گرم استفاده کنید. همیشه قالب‌ها را تمیز نگه دارید، این کار از وقوع اتفاقات ناگوار جلوگیری می‌کند.

عمل آوری فوم بتن

این روند سخت شدن FC نامیده می‌شود. همان طور که تا کنون ممکن است متوجه شده باشید، در ساخت FC باید دقت بسیار به عمل آورد. اکنون بهترین قسمت است، زیرا شما مجبور نیستید کارهای زیادی را انجام دهید. به عمل آوری یک فرآیند شیمیایی است. آب با ترکیبات موجود در مخلوط واکنش نشان می‌دهد و باعث سخت شدن می‌شود. اگر چنین اتفاقی نیفتد تمام زحمات شما به هدر می‌رود.

قالب بتن را مرطوب نگه دارید، یا اجازه ندهید که خشک شود، تا آنچه درون آن ریخته‌اید، به قالب بچسبد. حتی اگر در حال ساخت یک خانه کامل باشید، اجازه ندهید خشک شود. همچنین می‌توانید بعد از تنظیم مقداری آب جوشانده روی آن بریزید تا آن را مرطوب نگه دارید. اگر از روکش بر روی بلوک‌ها استفاده می‌کنید هنگامی که آنها را از قالب بیرون می‌آورید، بلوک‌ها را محکم به هم بچسبانید و درزگیری کنید. به آنها حداقل یک هفته جهت عمل آوری فرصت بدهید، بهتر است این زمان چهار هفته باشد. این روند عمل آوری در حقیقت سال‌ها ادامه خواهد داشت.

فوم بتن را از قالب جدا کنید

این عملیات زمانی در بهترین حالت انجام می‌شود که بتن به اندازه کافی شکل گرفته و به اندازه کافی قوی باشد که در هنگام برداشتن قالب، قادر به تحمل نیرویی که ممکن است بر روی آن اعمال شود، باشد. این فرایند می‌تواند از چند ساعت تا چند روز متفاوت باشد. این بستگی به دمای محیط نیز دارد.



:: برچسب‌ها: فوم بتن ,
:: بازدید از این مطلب : 65
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 11 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

ساخت فوم بتن (FC) با مخلوط کردن فوم در ملات انجام می‌شود. فوم با مخلوط سیمان، ماسه و آب ترکیب شده و در نتیجه شما به مخلوطی سبک‌تر از بتن عادی دست می‌یابید. وزن و چگالی که پس از این در مقاله به آن اشاره خواهیم کرد، (وزن در هر متر مکعب) بستگی به این دارد که چه مقدار فوم به ملات اضافه می‌شود. هر چه فوم بیشتری را به مخلوط اضافه کنیم علاوه بر سبک‌تر شدن، منجر به ضعیف‌تر شدن مخلوط هم می‌شود. مخلوط ایده‌آل حداقل 20 Mpa مقاومت با چگالی 1000 کیلوگرم بر متر مکعب را ایجاد می‌کند، اما بهترین نتیجه‌ای که در مطالعات یافت شده است 18 MPa و چگالی 1200 کیلوگرم بر متر مکعب بوده است. یک FC ساده و بدون مواد افزودنی معمولا در حدود 5-8 Mpa مقاومت را با چگالی 1000 کیلوگرم بر متر مکعب ارائه می‌دهد. ترکیبات دیگری برای ساخت فوم بتن در بازار وجود دارند که نتایج بهتر از این را ارائه می‌کنند.

مواردی که در ساخت فوم بتن تاثیر دارند

هرچه فوم بتن سبک‌تر باشد، عایق حرارتی بهتری خواهد بود. ترکیبی از مقاومت و میزان مطلوب عایق‌کاری، FC را به یک مصالح ساختمانی ایده‌آل تبدیل می‌کند. برای آشنایی با مزایا و معایب استفاده از فوم بتن به خواندن این مقاله ادامه دهید تا مطلع شوید که چرا فوم بتن یک مصالح ساختمانی ایده‌آل است

خواص فوم

هنگام استفاده از فوم و ایجاد فوم بتن، غالبا اهمیت آن برای ساخت FC نادیده گرفته می‌شود. اما این یک جنبه بسیار مهم فرآیند است و اگر به درستی انجام نشود، می‌تواند نتایج وحشتناکی در پی داشته باشد.

مشخصات فومی که فوم بتن باکیفیتی ایجاد می‌کند عبارتند از:

پایداری، فوم چه مدت حباب را درون خود نگه می‌دارد

این کار را می‌توان با ساخت مقداری فوم و قرار دادن آن درون لیوان آزمایش کرد و ماندگاری آن را قبل از مشاهده انقباض و در حالت مایع آزمایش کرد. قبل از این که FC به اندازه کافی برای حفظ فرم خود تنظیم شود، نباید فرو بپاشد.

اندازه حباب

حباب‌های کوچک قوی‌تر از حباب‌های بزرگ هستند، اندازه مطلوب بین 0.05 تا 1 میلی متر است و ترجیحا بهتر است اغلب آنها دارای اندازه مشابه باشند. حباب‌های بزرگ از تراکم ماده سیمانی می‌کاهد و مقاومت فوم بتن را کم می‌کند.

یکپارچگی و شکل حباب

حباب‌های بزرگ‌تر ابتدا در هنگام مخلوط کردن آن با ملات از بین می‌روند. هرچه اندازه حباب یکنواخت‌تر باشد، FC هم قوی‌تر خواهد بود. شکل مطلوب حباب یک کره گرد است. میزان مقاومت در برابر تغییر شکل آن به ماژول‌های سطحی و میزان کشش سطحی آن بستگی دارد. در صورتی که مواد تشکیل‌دهنده فوم با توجه به استانداردها با هم ترکیب شوند، اندازه حباب‌ها متناسب با نیاز خواهد بود.

اتصال حباب‌ها

در حالت ایده‌آل همه حباب‌ها هنگام مخلوط کردن در ملات باید از یکدیگر جدا شوند. پراکندگی حباب‌ها نیز در نتیجه کار تاثیرگذار خواهد بود.

تخریب حباب

حباب‌ها به دلیل واکنش با سایر مواد افزودنی و محصولات سیمانی که در مخلوط وجود دارند ممکن است از بین بروند. مخلوط کردن بیش از حد فوم بتن می‌تواند باعث از بین رفتن حباب‌ها شود. پمپ کردن فوم بتن در طول و ارتفاعات بالا می‌تواند حباب‌ها را از بین ببرد. توصیه‌هایی که سازنده عامل فوم ساز ارائه می‌دهد را بررسی کنید.

نکته مثبت بیش از حد مخلوط کردن و پمپاژ این است که ابتدا بزرگترین حباب‌ها از بین می‌روند. اندازه حباب همگن کوچک (0.5 میلی متر) باعث می‌شود FC قوی‌تری تولید شود. همیشه در هنگام اجرا، به ساختار فوم بتن توجه کنید تا نتیجه کار با اهداف اولیه تفاوتی نداشته باشد. با فوم بتن ایرانیان تماس بگیرید تا بهترین کیفیت محصولات را دریافت کنید.



:: بازدید از این مطلب : 50
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 4 دی 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

از آنجا که شما می‌توانید تغییرات در کیفیت شن و میزان رطوبت، مقدار آب درون مخلوط فوم بتن و سایر تغییرات جزئی در مواد تشکیل دهنده خود را تغییر دهید، خروجی این اختلاط برای ایجاد یک FC خوب و مناسب باید سازگار باشد. باید قوام محصول را اندازه‌گیری کنید. یکی از راه‌های انجام این کار، تست اسلامپ است. تست اسلامپ معیار اندازه گیری دوام و توانایی کارکرد بتن است. بنابراین، قوام بتن به میزان آب بتن بستگی دارد. محتوای آب کنترل کننده میزان محتوای سیمان درون فوم بتن بوده و بر آن تاثیر می‌گذارد. از آنجا که تست اسلامپ مهم است، حدس و گمان را جایگزین آزمایش واقعی نکنید. ملات باید به اندازه کافی جریان داشته باشد تا بتوانید فوم را درون آن مخلوط کنید. اگر خیلی سفت و محکم باشد، فوم ممکن است از هم فرو بپاشد.

تجهیزات مورد نیاز برای تست اسلامپ

هر آن چه که باید درباره این تجهیزات بدانید، مخروط تست، صفحه پایه غیر متخلخل، مقیاس اندازه‌گیری، میله تحریک کننده. قالب برای آزمایش به صورت مخروط با کف باز به طول 30 سانتی متر، قطر پایین 20 سانتی متر و قطر بالا 10 سانتی متر است.

چگونگی تست اسلامپ فوم بتن

مخروط فوم بتن روی یک سطح افقی سخت و غیر قابل نفوذ قرار می‌گیرد. این مخروط در سه مرحله با بتن تازه پر می‌شود. هر بار، به هر لایه 25 بار با میله فلزی 60 سانتی متری به قطر 16 میلی متر ضربه زده می‌شود. در انتهای مرحله سوم، بتن از قسمت بالای قالب پاک می‌شود. سپس قالب را به صورت عمودی به سمت بالا بلند می‌کنید، به طوری که آسیبی به مخروط بتنی وارد نشود. بتن سپس شروع به نشست می‌کند. میزان نشست بتن با اندازه گیری فاصله از بالای بتن شیبدار تا سطح بالای مخروط نشست کرده اندازه‌گیری می‌شود.

اندازه‌گیری مستقیما پس از بلند کردن مخروط انجام می‌شود. این باید در محدوده 5٪ آنچه می‌خواهید به دست آورید قرار داشته باشد. در صورتی که نتیجه آزمایش اسلامپ خارج از محدوده باشد، قبل از انجام بتن‌ریزی آن را تصحیح کنید. اصلاحات را به شرح زیر انجام دهید: اگر اسلامپ خیلی کم باشد: آب را در مقادیر اندازه‌گیری شده اضافه کنید تا میزان اسلامپ در محدوده مشخص شده قرار بگیرد. اگر اسلامپ بیش از حد بالا باشد، سیمان اضافه کنید تا رکود در محدوده مشخص شده قرار بگیرد.

از همان تولید‌کننده برای تهیه بتن مورد نظر خود استفاده کنید. سیمان اضافه شده را برای درخواست‌های بعدی خود به خاطر نگه دارید. پس از افزودن آب، سیمان یا مخلوط دسته‌ای را با 50 دور چرخش با سرعت مخلوط کردن برای اطمینان از پراکندگی کافی مواد در کل مخلوط به آن اضافه کنید. برای تایید سازگاری با محدوده استاندارد، دوباره این کار را امتحان کنید.

اگر اندازه گیری میزان اسلامپ دشوار است، می‌توانید قطر افت را اندازه بگیرید. برای آسان‌تر شدن این کار، دایره‌های متحدالمرکز را روی تخته قرار دهید و مخروط را در مرکز آن قرار دهید. مهم‌ترین نکته این است که در انجام روش مورد نظر خود سازگار باشید.

ترکیب فوم بتن (FC) خود را آزمایش کنید

شما فوم و ملات خود را آزمایش کردید، اکنون باید تایید کنید که به چگالی مورد نظر دست یافته‌اید. می‌توانید از همان مخروط استفاده کنید اما یکبار آن را پر کنید و به آن دست نزنید. اندازه‌گیری ارتفاع رکود شما بسیار دشوار خواهد بود، به جای آن قطر افت را اندازه‌گیری کنید. برای آسان‌تر شدن این کار، دایره‌های متحدالمرکز را روی تخته قرار دهید و مخروط را در مرکز آنها قرار دهید.

اگر خیلی نازک است، روش خود را تغییر دهید و بدانید که اضافه کردن ملات به آن روش خوبی نیست. اگر به اندازه کافی نازک نیست، فوم بیشتری را به مخلوط اضافه کنید. همچنین ایده خوبی است که یک نمونه آزمایشی از هر گروه تهیه کنید. اطمینان حاصل کنید که هر نمونه را به درستی شناسایی کرده‌اید. حتی اگر از بلوک آجری استفاده می‌کنید، نمونه‌های آزمایشی باید دارای اندازه یکسان باشند.



:: بازدید از این مطلب : 52
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 27 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

فوم های بتن

فوم بتن یکی از مصالح سبک در سازه‌ها است و می‌توان از آن برای پوشش استفاده کرد و در کارهای غیر سازه‌ای که در آنها مقاومت بالا مورد نظر نیست، مورد استفاده قرار داد. این نوع از بتن دارای وزن کمتری از بتن معمولی است و می‌توان از آن در کف سازی و شیب‌بندی سطوح کف و پشت‌بان و دیگر محیط‌ها استفاده کرد و وزن زیادی را به سازه اضافه نمی‌کند. این ماده فواید مختلفی در زمان اجرا و کاربری ساختمان دارد که باعث شده استقبال زیادی از آن در سازه‌ها شود.

ماسه بادی و ماسه نرم و سیمان از مواد تشکیل دهنده اصلی فوم های بتن هستند و مواد تولید کننده فوم نیز برای ایجاد حباب در بتن سبک استفاده می‌شوند و می‌توان از مواد مختلفی برای این کار استفاده کرد. مهم‌ترین نکته در انتخاب مواد تولید فوم، توانایی ایجاد حباب مناسب در بتن است. طیف گسترده‌ای از مواد را می‌توان به عنوان عامل فوم در نظر گرفت که هر کدام نتیجه متفاوتی در بر خواهد داشت.

فوم بتن و مزایا استفاده از آن در سازه

فوم بتن نسبت به پوکه صنعتی برای اجرا در سازه‌ها بسیار مقرون‌به‌صرفه‌تر است. بتن فومی علاوه‌بر پوشش کف و اجرای شیب‌بندی، خواص عایق‌کاری نیز دارد. این ماده در برابر صدا و عبور حرارت عایق است و در ساختمان‌هایی که از این ماده برای پوشش پشت‌بام استفاده شده، میزان مصرف انرژی پایین آمده و در هزینه‌های مصرف انرژی صرف‌جویی خواهد شد.

فوم بتن دارای مقاومت بالایی در برابر نفوذ آتش است. یک بلوک از آن که حداقل 10 سانتی متر ضخامت داشته باشد، می‌تواند در برابر حرارت 1200 درجه سانتی گراد به خوبی مقاومت داشته باشد و مانع از انتقال آتش به قسمت‌های دیگر ساختمان شود. با استفاده از این ماده می‌توان کنترل بیشتری نسبت به گسترش آتش داشت و فرصت کافی برای مهار آتش ایجاد می‌شود.

به خاطر این که رطوبت نمی‌تواند به خوبی در فوم بتن نفوذ کند، در برابر یخ‌زدگی مقاومت بالایی دارد. به خاطر عایق بودن این ماده، نفوذ رطوبت کم خواهد بود و فرسایش ناشی از یخ‌زدگی نخواهد داشت. می‌توان از این ماده در جاهایی که با رطوبت زیاد در تماس است، استفاده کرد.

به خاطر داشتن وزن سبک فشار زیادی به سازه وارد نمی‌کند و در زمان وقوع زلزله، سازه مقاومت بالاتری خواهد داشت. از طرف دیگر با کم شدن وزن سازه، می‌توان ستون‌ها و پایه‌ها را برای وزن کمتر طراحی کرد که از هزینه‌های ساخت کاسته خواهد شد.

برای پوشاندن لوله‌ها می‌توان از این ماده استفاده کرد به خاطر این که فوم بتن دارای مقاومت خوبی است و در حین مراحل مختلف ساخت، آسیبی به لوله‌ها نمی‌رسد و در زمان بهره‌برداری از ساختمان به خاطر داشتن حباب‌هایی در خود، عایق خوبی برای لوله‌ها است و میزان اتلاف انرژی به حداقل خود خواهد رسید. برای ریختن این ماده در کف نیازی نیست تا کارگران بر روی سقف حرکت زیادی داشته باشند و با استفاده از لوله و پمپ می‌توان بتن فومی را بر روی کف سازه ریخت و کمترین آسیب به تاسیسات وارد خواهد شد.

اجرای این نوع از بتن زمان زیادی را لازم ندارد و حتی می‌توان در صورتی که طبقات مختلف سقف‌ها ساخته شده باشند، به راحتی چندین کف را در یک مرحله از این ماده پر کرد. به راحتی و با کمترین تعداد کارگر قابل اجرا است و مدت زیادی برای خشک شدن احتیاج ندارد. به خاطر این که به زمان زیادی برای خشک شدن نیاز ندارد مراحل بعدی کار با سرعت بیشتری پیش خواهد رفت. هزینه کلی در صورت استفاده از این ماده کمتر از بتن معمولی خواهد بود.

 برای انواع سازه‌ها می‌توانید با فوم بتن ایرانیان تماس بگیرید تا نوع مناسب با کاربرد خود را تهیه کنید. ما با استفاده از فرمول‌های مناسب، فوم بتن مورد استفاده شما را با مشخصات مورد نظر و مطابق با استانداردها تولید خواهیم کرد.



:: بازدید از این مطلب : 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 3 آذر 1398 | نظرات ()
نوشته شده توسط : mehdi

کف‌سازی

در زمان ساخت ساختمان‌ها در طبقات و در پشت‌بام و حیاط، نیاز به پر نمودن کف برای انجام ترازبندی و محافظت از تاسیسات با فوم بتن خواهد بود. در طبقات، تمامی لوله‌های آب، سیستم گرمایش و مسیرهای سیم‌کشی از کف عبور می‌کنند و بعد از انجام لوله‌کشی و سیم‌کشی برق، کف باید پر شود تا بتوان بر روی آن نازک‌کاری را انجام داد و کف را برای انجام سنگ‌کاری، سرامیک‌کاری، موزاییک و یا غیره آماده نمود. کف‌سازی یکی از مراحل ساخت است که دارای اهمیت بالایی است.  

می‌توان با استفاده از مواد مختلف، پر کردن کف را انجام داد. هر کدام از آنها مزایای مخصوص به خود را دارند و برای محیط‌های مختلف مناسب هستند. برای پر کردن کف حیاط می‌توان از ماسه، پوکه و یا هر مواد دیگری استفاده کرد. این سطح بر روی زمین قرار دارد و باعث اضافه شدن وزن سازه نمی‌شود. اما برای طبقات و پشت‌بام نیاز به موادی است که علاوه بر خاصیت پر کنندگی، وزن سبکی هم داشته باشند. در سازه‌های جدید برای این کار از پوکه و یا بتن استفاده می‌شود. این مواد به خوبی سطح را پوشش می‌دهند و در عین حال، وزن سبکی دارند.

کف‌سازی با استفاده از فوم های بتن

فوم های بتن نوعی از بتن است که با استفاده از ماسه بادی، سیمان و ماده شیمیایی کف‌ساز تولید می‌شود. البته این ماده ترکیبات مختلفی دارد و هر نوعی از آن، خواص متفاوتی ارائه می‌دهد. استفاده از ترکیبات مختلف در ساخت بتن باعث تنوع آن شده است. این ماده به این صورت ساخته می‌شود که بعد از ریختن آب در میکسر، به آن سیمان و ماسه به اندازه مناسب اضافه می‌شود تا به غلظت مورد نظر برسد.

این ترکیب یک بتن معمولی است و در این مرحله ماده شیمیایی فوم‌ساز به ترکیب اضافه می‌شود، این کار را باید با فشار بالا انجام داد تا حباب تولید شود. میزان اضافه شدن فوم باید به طور دقیق محاسبه شده و به ترکیب ماسه و سیمان اضافه شود تا بتواند خواص مورد نظر مهندسین پروژه را داشته باشد. مخلوط شدن ادامه پیدا می‌کند تا ترکیب به سیالی با غلظت مناسب برسد. فوم های بتن قابلیت انتقال به وسیله پمپاژ را دارد و می‌توان با پمپ کردن، آن را در محل اجرا تخلیه کرد.

قبل از ریختن فوم های بتن باید سطح مورد نظر تراز‌بندی شود و کروم‌بندی مناسب انجام شود. کروم‌بندی مناسب در اجرای مناسب کار تاثیر زیادی خواهد داشت. در صورتی که این کار به خوبی انجام شود، می‌توان در هر بخش کف‌سازی مناسب را انجام داد. در زمانی که از فوم های بتن برای پر کردن کف استفاده می‌کنید، باید توجه داشته باشید تا فضایی را برای نازک‌کاری و اجرای پوشش کف(سنگ، سرامیک، کاشی، موزاییک و غیره) در نظر بگیرید.

سیمان، آب و عامل فوم ساز باید به اندازه مناسب ترکیب شوند تا بعد از خشک شدن مقاومت مورد نظر را داشته باشند. داشتن مقاومت مورد نظر باید همراه با وزن پایین باشد. زمانی که خشک شد، فوم بتن باید به اندازه‌ای مقاومت داشته باشد که در اثر عبور افراد و یا وسایل ساخت، فرو نرود. برای اطمینان از مقدار مناسب ترکیبات، می‌توان نمونه‌ای از فوم های بتن با ترکیبات مورد نظر را به آزمایشگاه کنترل کیفیت مصالح ارسال کرد تا تست‌هایی بر روی آن انجام شود تا در صورتی که از اهداف طراح فاصله داشته باشد، بتوان ترکیبات را اصلاح کرد.

یکی دیگر از مواردی که در زمان کار با فوم های بتن باید رعایت کرد، استفاده از تجهیزات مناسب است. نوع پمپی که برای سازه‌های بلند مورد استفاده قرار می‌گیرد باید از انواع سه فاز باشد تا بتواند قدرت کافی برای انتقال مواد را داشته باشد. استفاده از شلنگ مناسب نیز دارای اهمیت است. در صورتی که شنلگ توانایی و مقاومت کافی را نداشته باشد، احتمال پاره شدن آن در حین انجام کار بالا خواهد رفت.



:: بازدید از این مطلب : 56
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 28 آبان 1398 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد